Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

15.04.23 14:17 Starost: 1 g

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Različite tehnike pripreme plave i bijele ribe u cilju maksimalne iskoristivosti – NO WASTE”

 

Specijalizirana radionica „Različite tehnike pripreme plave i bijele ribe u cilju maksimalne iskoristivosti – NO WASTE“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u četvrtak i petak 20. i 21.04.2023. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 10:00 h

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu, objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Različite tehnike pripreme plave i bijele ribe u cilju maksimalne iskoristivosti – NO WASTE“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika u sektoru ugostiteljstva i turizma. Dvodnevna radionica „Različite tehnike pripreme plave i bijele ribe u cilju maksimalne iskoristivosti – NO WASTE“ jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine.

Bez obzira radi li se o bijeloj ili plavoj ribi, na menu-ima ribljih restorana može se pronaći pozamašna ponuda upravo ove dvije vrste ribe. Problem nastaje u vrijeme lovostaja ili u vrijeme kada vlada nestašica ribe, jer riblji restorani ne uspijevaju održati svoju ponudu. Upravo zbog navedenih razloga sve više kuhara i vlasnika ribljih restorana okreće se modelu potpune iskoristivosti plave i bijele ribe, odnosno upotpunjuju svoje restoranske, hotelske ali i ponude konoba, jelima koja su nastala korištenjem pojedinih, rjeđe korištenih dijelova ribe. Cilj ove radionice jest obraditi temu plave i bijele ribe od glave do repa gdje se povodi "NO WASTE" pristupom, odnosno potpunim iskorištavanjem svih dijelova ribe te prezentacijom više vrsta takvih jela kuharima polaznicima.

Radionica će se odvijati kroz dva dana, na prvi dan radionice kuhar predavač će prezentirati polaznicima osnove filetiranja svježe plave i bijele ribe, te izbor pojedinih ribljih dijelova uz maksimalnu iskoristivost namirnice za pripremu različitih jela, kao i pravilan izbor noževa za pojedinu tehniku rezanja. Ostatak prvoga i cijeli drugi dan radionice bit će posvećeni praktičnom dijelu gdje će svi kuhari sudjelovati u pripremi inovativnih jela koristeći različite tehnike. Kuhar predavač biti će chef Zdravko Tomšić.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u četvrtak i petak, 20. i 21.04.2023. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 10:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju email-om na iris.pentek@azrri.hr , a za sve informacije slobodno nam se obratite pozivom na kontakt broj   052/351-595.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.