Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

28.09.20 11:09 Starost: 3 g

Najavljen jesenski ciklus edukacijsko-kuharskih radionica 2020

 

AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre, u suradnji s partnerima projekta, organizira jesenski ciklus radionica za ugostitelje, hotelijere, kuhare te ostalo kuharsko osoblje, s ciljem trajne edukacije i usavršavanja ljudskih potencijala ugostiteljsko-turističkog sektora te valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre.

Dana 24. rujna 2020. godine u prostorijama Obrtničke komore Istarske županije, svečano je najavljen jesenski ciklus edukacijsko-kuharskih radionica.

Didaktička kuhinja kao ključna komponenta Edukacijsko gastronomskog centra Istre, predstavlja mjesto na kojem vrsni kuhari predavači kroz prezentaciju i demonstraciju kuharskih tehnika, vještina i umijeća vrše edukaciju u cilju valorizacije poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i usavršavanja ugostiteljskih i kuharskih kapaciteta. Od osnutka centra do danas, kroz 8 ciklusa (4 proljetna i 4 jesenska ciklusa) provedeno je više od 130 radionica, koje je pohađalo više od 1500 kuhara, ugostitelja i hotelijera.

Upravo rezultati kontinuirane edukacije ljudskih potencijala ugostiteljsko-turističkog sektora, dokaz su sve veće potrebe za usavršavanjem ugostiteljskog osoblja u cilju povećanja prepoznatljivosti istarske ali i hrvatske gastronomije bazirane na lokalnim namirnicama i u skladu s tradicionalnim i modernim tehnikama u kuharstvu. Uz hvalevrijednu podršku Istarske županije te ostalih važnih partnera projekta, s velikim ponosom najavljujemo skori početak jesenskog ciklusa osvježenog originalnim temama radionica, koji će se odvijati tijekom mjeseca listopada i studenog 2020. godine. Poseban novitet jest prijava putem službene web stranice Edukacijsko gastronomskog centra Istre na kojoj će svi zainteresirani svoje prijave moći ispuniti putem jednostavnog prijavnog obrasca - https://egci.azrri.hr/.

Na službenoj web stranici Edukacijsko gastronomskog centra Istre možete potražiti dodatne informacije u svezi jesenskog ciklusa radionica, a za popis radionica možete pronaći ovdje.

Više informacija možete pronaći ovdje ili na kontakt broj: 052 351 596 ili na kontakt email: edukacije(at)azrri.hr.