Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

07.10.20 14:19 Starost: 3 g

Započeo jesenski ciklus edukacijsko-kuharskih radionica 2020

 

Dana 6. listopada 2020. godine službeno je započeo jesenski ciklus edukacijsko-kuharskih radionica i to prvom „food and cocktail pairing“ radionicom pod vodstvom chefa Denia Srdoča i kreativnog barmena Filipa Pleteša.

Nakon odgođenog proljetnog ciklusa zbog epidemiološke situacije u zemlji, u Edukacijsko gastronomskom centru Istre započeo je dugo očekivani jesenski ciklus edukacijsko-kuharskih radionica. Jesenski ciklus upotpunjen je originalnim temama kuharskih radionica, koje će se odvijati tijekom listopada i studenog 2020. godine, pod vodstvom poznatih chefova, sommeliera i uslužnih djelatnika u gastronomiji.

Poseban novitet u ovogodišnjem ciklusu jest prijava putem službene web stranice Edukacijsko gastronomskog centra Istre na kojoj će svi zainteresirani svoje prijave moći ispuniti putem jednostavnog prijavnog obrasca - https://egci.azrri.hr/.

Po prvi puta se održala „food and cocktail pairing“ radionica, na kojoj su chef Deni Srdoč i kreativni barmen Filip Pleteš predstavili svjetske trendove visoke gastronomije i ugostiteljstva. Brand Advocacy Manager za Brown Forman, Filip Pleteš, s više od 12 godina iskustva, u svojoj karijeri radio je kao barmen, sommelier, bar manager, te je u Hrvatskoj na Chef Stage-u napravio prvi food and cocktail pairing. Chef restorana „Draga di Lovrana“ Deni Srdoč, ujedno poznat kao najmlađi Michelinov kuhar, u jesenskom ciklusu 2019. godine održao je dvije radionice, prikazavši svoju viziju kreativne gastronomije.

Koktel majstor Filip Pleteš demonstrirao je pripremanje koktela s lokalnim štihom koji su bili predstavljeni i sljubljeni s kreativnim jelima chefa Srdoča uz poštivanje sezonalnosti namirnica.

Jela i kokteli pripremani na radionici:

  • Marinirana muškatna tikva sa salaticom od morskih plodova - Botanist gin, svježi sok od limuna, sirup od jasmina, sol, mineralna,
  • Tataki od biftek boškarina sa sotiranim koromačem,rajčicom te stabiljkom celera te  deglazirano je s Jack Daniels Gentelman Jack whiskijem - Jack Daniels Gentelman Jack, svježi sok od limuna, domaći sirup od bazge, bjeljanjak, sol i maslinovo ulje,
  • Pileća prsa pečena na smeđem maslacu, grilana korabica, žuta rajčica i svježi krastavac u radenskoj u umaku od naranče, smeđeg maslaca i maslinovog ulja - El Jimador tequila, svjezi sok od limete, Chambord liker od crvenih i crnih malina, vanilije s Madagaskara i xo cognaca, sol, tonik,
  • Čokoladna terina s kompotom od borovnice i s bourbon whiskijem Woodford reserve - Woodford reserve, desert bourbon Campari i suhi Vermut.

Na službenoj web stranici Edukacijsko gastronomskog centra Istre možete potražiti dodatne informacije u svezi jesenskog ciklusa radionica, a za popis radionica možete pronaći ovdje.