Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

28.02.22 13:22 Starost: 122 d

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Blagdanska istarska jela na način Michelinovih chefova“

 

Specijalizirana radionica „Blagdanska istarska jela na način Michelinovih chefova“ u sklopu projekta KLIK Pula, održat će se u ponedjeljak i utorak, 7. i 8.03.2022. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 10:00 h.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Blagdanska istarska jela na način Michelinovih chefova“.

Projekt KLIK Pula provodi se u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine. Svrha Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma - KLIK Pula jest povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i provedbu programa obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja ljudskih potencijala izvrsne kvalitete sukladno potrebama visoko kvalitetnih smještajnih i uslužnih kapaciteta. Ova radionica jedan je od specijaliziranih programa za usavršavanje odraslih polaznika koji provode ŠTUT Pula-RCK KLIK Pula i AZRRI d.o.o.
Istarska tradicionalna kuhinja, koja je kroz povijest bila pod mnogobrojnim utjecajima od strane različitih naroda i kultura, bogata je zanimljivim jelima koja nisu prepoznata od strane kuhara i ugostiteljskih objekata na području Istre. Ugostiteljski objekti s Michelinovim zvjezdicama kao i kuhari koji tamo rade, moraju zadovoljavati mnogobrojne kriterije kako bi opravdali i zadržali kvalitetu, no ono po čemu su ponajviše specifični jest osmišljavanje jelovnika na bazi sezonskih namirnica te često mijenjanje čitavih sljedova.

Ova specijalizirana dvodnevna radionica ima za cilj polaznicima pružiti smjer za kreiranje blagdanske ponude jela s lokalnim karakterom baziranim na sezonskim namirnicama ali uz upoznavanje kriterija s kojima Michelinovi kuhari rade, kako bi svoje kuharske kompetencije nadogradili i usavršili. Na ovoj radionici bit će predstavljena i osmišljena istarska blagdanska jela od strane chefa predavača Emanuela Scarella, te upotpunjena njegovom održivom filozofijom života i rada, koju promiče u svojim ugostiteljskim objektima.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održat će se u ponedjeljak i utorak, 7. i 8.03.2022.  u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 10:00 sati. Za sve sudionike bit će organiziran prijevod na hrvatski jezik.

Prijave se zaprimaju do popunjenosti slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju e-mailom na edukacije@azrri.hr a za sve informacije da nam se obrate  pozivom na kontakt broj 052/351-596.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.