Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

30.09.21 15:30 Starost: 2 g

Posjet delegacije Karlovačke županije Agenciji za ruralni razvoj Istre

 

U prostorijama Edukacijsko gastronomskog centra Istre održana je prezentacija o radu Agencije za ruralni razvoj Istre predstavnicima delegacije Karlovačke županije.

U četvrtak, dana 30. listopada 2021. godine, predstavnici delegacije Karlovačke županije, na čelu sa županicom Martinom Furdek Hajdin, u sklopu službene posjete Istarskoj županiji, posjetili su Agenciju za ruralni razvoj Istre.

U prostorijama Edukacijsko gastronomskog centra Istre, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić, zajedno s voditeljima triju sektora unutar Agencije, održao je prezentaciju o radu i iskustvima povezivanja javnog i privatnog sektora i razvoja ruralnog područja Istre kroz poljoprivredu, stočarstvo, kvalitetne poljoprivredno-prehrambene proizvode, gastronomiju i turizam te istraživanje i edukaciju. Kako bi bolje razumjeli ulogu Agencije koja potpomaže uzgajivače istarskih autohtonih pasmina, posebice istarskog goveda, nakon održane prezentacije, gosti su se uputili na farmu istarskih autohtonih pasmina gdje su imali prilike uživo se susresti s istarskim govedom-boškarinom.

Na predstavljanju su također sudjelovali pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Ezio Pinzan, zamjenik istarskog župana Tulio Demetlika te pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac.