Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

20.05.21 17:42 Starost: 3 g

Kreativna gastronomija i lokalne namirnice obilježile završetak proljetnog ciklusa edukacija

 

U Edukacijsko gastronomskom centru Istre tijekom ožujka, travnja i svibnja 2021. godine uspješno je proveden još jedan ciklus edukacijsko-kuharskih radionica.

Edukacijska sezona zatvorena je radionicom chefa Davida Skoka na tematiku jednostavnih jela na bazi lokalne ribe, koja je zbog velikog interesa ponovljena u dva termina. Repertoar dosadašnjih kuhara predavača upotpunjen je poznatim imenima iz hrvatske gastronomije, koji su svojim znanjima i iskustvom pridonijeli edukaciji ugostitelja i nadogradnji ponude njihovih objekata.

Provedbom edukacijsko-kuharskih radionica ispunjava se glavna uloga i razlog postojanja Edukacijsko gastronomskog centra Istre, a to je valorizacija lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i njihovo korištenje u svrhu podizanja kvalitete istarske gastronomije. Didaktička kuhinja centra, predstavlja mjesto gdje se susreću gastronomija i edukacija te koja djeluje s ciljem kontinuirane edukacije ljudskih potencijala ugostiteljsko-turističkog sektora ali i djelatnika iz sektora poljoprivrede i stočarstva. Proljetni ciklus uspješno je završen s ukupno 11 provedenih edukacijsko-kuharskih radionica pod vodstvom vrhunskih chefova, sommeliera i ostalih stručnjaka koje pohađalo je 130 kuhara, ugostitelja i hotelijera iz Istre ali i ostalih županija Hrvatske.

Uz hvalevrijednu podršku Istarske županije te ostalih važnih partnera projekta, proljetni ciklus s raznolikom paletom edukacijsko-kuharskih radionica, unio je dašak inovativnosti u ne tako sjajna vremena u svijetu gastronomije. Veliki korak učinjen je u olakšanoj mogućnosti prijave na radionice putem online obrasca - https://egci.azrri.hr.

Edukacijsko gastronomski centar Istre osnovan je i djeluje u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre kao poveznica između poljoprivrednog i ugostiteljsko-turističkog sektora u cilju valorizacije istarskih lokalnih proizvoda i istarske gastronomije. Od osnutka centra do danas, provedeno je više od 150 radionica koje je pohađalo više od 1800 kuhara, slastičara i ugostiteljskih djelatnika, što izravno doprinosi izgradnji kvalitetne i održive regije bazirane na poljoprivredi, gastronomiji i turizmu.

Više informacija o provedenim radionicama možete potražiti na službenoj stranici Edukacijsko gastronomskog centra Istre.