Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

26.11.21 13:58 Starost: 2 g

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju: antička, venecijansko – mletačka i Austrougarska kuhinja “

 

U ponedjeljak i utorak, 6. i 7.11.2021. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre održati će se specijalizirana radionica „Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju: antička, venecijansko – mletačka i Austrougarska kuhinja“ u sklopu projekta KLIK Pula.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju: antička, venecijansko – mletačka i Austrougarska kuhinja“.

Projekt KLIK Pula provodi se u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine. Svrha Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma - KLIK Pula jest povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i provedbu programa obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja ljudskih potencijala izvrsne kvalitete sukladno potrebama visoko kvalitetnih smještajnih i uslužnih kapaciteta. Ova radionica jedan je od specijaliziranih programa za usavršavanje odraslih polaznika koji provode ŠTUT Pula-RCK KLIK Pula i AZRRI d.o.o.

Istra zbog svojega iznimnog geografskog položaja predstavlja međukulturno sjecište koje su i u kulinarskom pogledu obilježili brojni narodi, ostavivši pečat u oblikovanju istarskoga gastronomskog nasljeđa. Ova specijalizirana radionica ima za cilj polaznicima omogućiti učenje i nadogradnju znanja i vještina po pitanju tri najvažnija povijesna razdoblja, koja su imala veliki utjecaj na stvaranje temelja na kojima istarska gastronomija počiva danas. Na radionici će se prezentirati povijesni presjek nastajanja gastronomije u Istri, one siromašne ali i gastronomije koja je stolovala u bogatim antičkim, srednjovjekovnim i novovjekovnim kuhinjama.

Prvi dan radionice bit će posvećen prezentaciji teorijskog aspekta svakog pojedinog razdoblja te njihovog utjecaja na korištenje specifičnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kuharskih tehnika ali i običaja koji su stvoreni do današnjeg dana. Drugi dan radionice predviđen je za praktični dio na kojem će kuhari polaznici zajedno sa chefom predavačem pripremati jela karakteristična za svako razdoblje, u kombinacijama različitih proizvoda, ali u modernijim varijantama.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održat će se u ponedjeljak i utorak, 6. i 7.12.2021. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 09:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenosti slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju e-mailom na edukacije@azrri.hr a za sve informacije da nam se obrate  pozivom na kontakt broj 052/351-596.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.