Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

30.06.21 13:08 Starost: 3 g

Objavljen članak o uspješnom predstavljanju osmišljene turističke rute „Osjetilna ruta istarskog naslijeđa“/“Sense route of Istria Heritage" u sklopu EU projekta MADE IN-LAND

 

Dana 24. lipnja 2021. godine u Edukacijskom gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu uspješno je predstavljena „Osjetilna ruta istarskog naslijeđa“/“Sense route of Istria Heritage“ osmišljena u sklopu EU projekta MADE IN-LAND.

Na prošlotjednom regionalnom eventu predstavljena je novo osmišljena turistička ruta odnosno itinerar pod nazivom  „Osjetilna ruta istarskog naslijeđa“/“Sense route of Istria Heritage“ koja uključuje dionike javnog i privatnog sektora s područja gradova Buzet, Pazin i Vodnjan, te općina Žminj i Svetvinčenat. Radi se o pilot aktivnosti europskog projekta MADE IN-LAND, kojeg provodi AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre zajedno sa 7 partnera iz Hrvatske i Italije. Na istoimenom događanju, sa dionicima je potpisan Sporazum o suradnji te predstavljen način testiranja kreirane rute putem osmišljenog softvera i virtualnog kredita.

„Osjetilna ruta istarskog naslijeđa“/““Sense route of Istria Heritage” osmišljena je sa svrhom obogaćenja i valorizacije unutrašnjosti odnosno ruralnog područja Istarske županije s ciljem predstavljanja kulturne i prirodne baštine, gastronomije i posebnih doživljaja. Pomno osmišljenom rutom, koja spaja sva osjetila i omogućava stvaranje doživljaja i nezaboravnih iskustava, stvoriti će se osnova za buduće turističke itinerare i putove kojima će se posjetitelje/turiste privući u ruralna područja kako bi se smanjio pritisak na obalu te stvorila cjelogodišnja turistička ponuda.

Zadaća projekta MADE IN-LAND jest izrada zajedničke strategije prekograničnog područja koja će identificirati mogućnost povezivanje obale i unutrašnjosti, na način da se posjetiteljima/turistima na obali prezentira i ponudi jedinstveni sadržaj koji uključuje nevaloriziranu prirodnu i kulturnu baštinu unutrašnjosti, gastronomiju, te sve to objedini u turističku ponudu ruralnog područja Istre. MADE IN-LAND je projekt financiran u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija-Hrvatska 2014-2020. s ciljem poticanja zaštite i valorizacije prirodnih i kulturnih potencijala unutrašnjih ruralnih područja partnerskih regija, Italije i Hrvatske.
Pročitajte zanimljivi članak o regionalnom događanju objavljen u lokalnim novinama Glas Istre te pronađite sve informacije o kreiranom itineraru u nastavku.