Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

30.11.21 13:45 Starost: 2 g

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Lokalno povrće u visokoj gastronomiji“

 

Specijalizirana radionica „Lokalno povrće u visokoj gastronomiji“ u sklopu projekta KLIK Pula, održat će se u ponedjeljak i utorak, 13. i 14.11.2021. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 09:00 h.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Lokalno povrće u visokoj gastronomiji“.

Projekt KLIK Pula provodi se u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine. Svrha Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma - KLIK Pula jest povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i provedbu programa obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja ljudskih potencijala izvrsne kvalitete sukladno potrebama visoko kvalitetnih smještajnih i uslužnih kapaciteta. Ova radionica jedan je od specijaliziranih programa za usavršavanje odraslih polaznika koji provode ŠTUT Pula-RCK KLIK Pula i AZRRI d.o.o.

Povrće kao vrsta namirnice sezonskog karaktera, ima karakteristike uključivanja u sve dijelove jelovnika, od predjela, glavnog jela pa i deserta. U restoranima, konobama i hotelima povrće je većinom servirano kao dio predjela ili kao dodatak glavnim jelima, što u konačnici pokazuje kako je iskoristivost povrća u gastronomiji veoma niska. Cilj ove specijalizirane radionice jest istraživanje i predstavljanje potencijala lokalnog sezonskog povrća te njegova gastronomska valorizacija kroz kreativna jela, kako bi se polaznicima omogućilo učenje i nadogradnja znanja i vještina.

Radionicom se žele educirati sudionici ugostiteljsko-turističkog i sektora hotelijerstva odnosno chefovi kako da uz poznavanje nutritivnih vrijednosti ali i mogućnosti pojedinog povrća mogu kreirati autentično jelo koje stvara dodanu vrijednost. Prvi dan radionice započet će predavanjem te predstavljanjem teorijskih aspekta korištenja povrća u kreiranju autohtonih istarskih jelovnika. Drugi dan radionice rezerviran je za odvijanje praktičnog dijela u kojem će se prezentirati povrće i kuharske tehnike koje će se koristiti pod vodstvom stručnog kuhara predavača.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održat će se u ponedjeljak i utorak, 13. i 14.12.2021. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 09:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenosti slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju e-mailom na edukacije@azrri.hr a za sve informacije da nam se obrate  pozivom na kontakt broj  052/351-596.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula.

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.