Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

21.01.22 08:58 Starost: 2 g

Dagnje, strijelka i plavi rak obilježili jesenski ciklus radionica 2021

 

Održan je još jedan ciklus edukacijsko-kuharskih radionica, koji se najviše izdvaja od svih prethodnih po tome jer se njime Edukacijski gastronomski centar Istre približio brojki od 2000 polaznika, koji su pohađali raznolike radionice od samog osnutka centra. Jesenski ciklus odvijao se tijekom listopada i studenog 2021. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre.

 

U didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre odvijaju se radionice s glavnim ciljem kontinuirane edukacije ljudskih potencijala ugostiteljsko-turističkog sektora u svezi valorizacije autohtonih pasmina i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Istre. Zapravo, riječ je o aktivnostima kojima se vrednuje i promovira istarska gastronomija te to AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre putem didaktičke kuhinje, kao ključne komponente centra, upravo i čini.

Proveden je još jedan niz ciljanih i prijeko potrebnih radionica, pa je tijekom ovogodišnjeg jesenskog ciklusa provedeno 14 kuharskih edukacija, koje je pohađalo više od 150 kuhara, ugostitelja i hotelijera iz Istre ali i ostatka Hrvatske. Gostovala su nova lica hrvatske gastronomije, koja su predstavljanjem svojih radnih i životnih filozofija i specifičnih kuharskih umijeća, privukla nove polaznike željne učenja i usavršavanja svojih kompetencija.

Jesenskim ciklusom, AZRRI se približio brojki od 2000 polaznika, koji su pohađali raznolike edukacijsko-kuharske radionice od samog osnutka centra. Edukacijom ljudskih potencijala ugostiteljsko-turističkog sektora i podizanjem svijesti svih dionika, ispunjava se glavna uloga i razlog postojanja Edukacijsko gastronomskog centra, a to je valorizacija lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i njihovo korištenje u svrhu podizanja kvalitete istarske gastronomije. Izuzetnu podršku radu centra daje Istarska županija te ostali važni partneri projekta te se time proces edukacije podiže na viši nivo.

Jesenski ciklus započeo je inovativnim radionicama, kojima je bio cilj osvijestiti chefove i ugostitelje o važnosti riblje tematike u gastronomiji te njihovoj nedovoljnoj iskorištenosti u jelima. Radionica kojom je zaokružen jesenski ciklus jest upravo ona koja se bavila konceptom „top“ kvalitete u pogledu beskompromisne lokalne namirnice.

U jesenskom ciklusu za polaznike svih kuharskih radionica, osim slastičarskih, bila je organizirana kratka edukacija na temu njege i održavanja noževa. Edukacija se održavala pod vodstvom vrhunskog poznavatelja noževa, Dragana Staničića.

Više informacija o provedenim radionicama možete potražiti na službenoj stranici Edukacijsko gastronomskog centra Istre.