Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

29.09.21 14:27 Starost: 2 g

Najavljena gastro manifestacija "Jesen na pjatu u središnjoj Istri"

 

Danas je najavljena gastro manifestacija "Jesen na pjatu u središnjoj Istri" koja će se odvijati tijekom mjeseca listopada 2021. godine u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre.

Danas, 29. rujna 2021. godine u Svetom Petru u Šumi najavljen je početak gastro manifestacije Jesen na pijatu u središnjoj Istri, koja će se po drugi puta održati na području TZ središnje Istre. Na predstavljanju su prisustvovali predsjednik Turističke zajednice središnje Istre - Goran Hrvatin, direktorica Turističke zajednice središnje Istre – Sanja Kantaruti, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu – Ezio Pinzan, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre – Igor Merlić te predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin – Svetlana Buljan.

Manifestacija “Jesen na pijatu u središnjoj Istri” odvijat će se od 01. do 24. listopada 2021., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre odnosno u agroturizmu Stara Štala (Borut, Cerovlje), konobi Dišpet (Zajci, Pićan), konobi Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi), Tomažovaoj konobi (Vošteni, Sveti Lovreč) te u Pizzeriji Peperone (Pazin).  U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela Istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.

Organizatori su TZ središnje Istre, Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje obrtnika Pazin uz sufinanciranje Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.

Više informacija o navedenoj manifestaciji potražite ovdje.