Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

05.11.21 08:19 Starost: 2 g

Najavljeni 11. Dani otvorenih vrata agroturizama Istre u agroturizmu Sia

 

U četvrtak 4. studeni 2021. godine, u agroturizmu Sia (Vodnjan), održano je otvorenje 11. izdanja manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre u suorganizaciji Istarske županije, organizira 11. izdanje manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre. Dani otvorenih vrata agroturizama Istre predstavljaju jedinstvenu manifestaciju koja promovira ruralni poljoprivredni i gastronomski identitet Istre kroz ponudu autentičnih jela i doživljaja. U ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje dvanaest agroturizama, koji velikodušno otvaraju svoja vrata tijekom četiri vikenda mjeseca studenog, odnosno 6.-7., 13.-14., 20.-21. i 27.-28.11.2021. godine.

U četvrtak, dana 4. studeni 2021. godine uoči prvog vikenda, održalo se svečano otvorenje manifestacije kod ovogodišnjeg domaćina - agroturizam Sia, Vodnjan. Na otvorenju je sudjelovao župan Istarske županije, Boris Miletić, gradonačelnik grada Vodnjana, Edi Pastrovichio te ostali uvaženi gosti i partneri projekta manifestacije. Sve prisutne pozdravio je direktor AZRRI-a, Igor Merlić, kazavši kako Agencija organizira manifestaciju DOVAI jedanaestu godinu za redom te kako se nada da će unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, manifestacija biti uspješno privedena kraju i to u rekordnoj posjećenosti. Župan Istarske županije, Boris Miletić izjavio je kako je potrebno njegovati tradiciju i autohtonost istarske tradicionalne gastronomije i sačuvati specifičnosti ruralne Istre, a to se upravo i čini kroz organizaciju ove jedinstvene manifestacije, koja promovira kvalitetne domaće proizvode.

Agroturizmi uključeni u manifestaciju nuditi će jelovnik koji uključuje aperitiv, predjelo, glavno jelo, prilog, salatu te desert, i to po promotivnoj cijeni od 120,00 kn. Rezervacije termina su obavezne te se vrše direktno na kontakt broj željenog agroturizma.

Kako bi posjetitelji zaokružili svoje autentične doživljaje, za vrijeme trajanja manifestacije, u sklopu pojedinog agroturizma moći će upoznati ali i kušati domaće proizvode lokalnih gospodarstava te posjetiti domaće životinje. U cilju promocije Istre kao održive gastro i outdoor destinacije, već treću godinu za redom, u sklopu svakog agroturizma upotpunjena je ponuda dodatnim sportsko-rekreativnim sadržajem.

U cilju dodatne promocije manifestacije, organizira se Foto natječaj „Doživljaj agroturizama Istre“ pod sloganom „Okusi. Doživi. Fotkaj“, putem kojega će tri najkreativnije fotografije biti nagrađene. Putem službene Facebook stranice provodit će se nagradni natječaj u kojem će pratitelji stranice, ispunjavanjem zadanih uvjeta, biti nagrađeni besplatnim jelovnikom za dvoje u određenom agroturizmu.

Manifestacija je organizirana pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za turizam i Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije, te u suradnji s Istarskom razvojnom turističkom agencijom, Turističkom zajednicom Istarske županije i Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Pula.     

Sve  informacije u svezi  ponude na pojedinom agroturizmu, mogu se pronaći ovdje.