Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

05.05.22 11:14 Starost: 2 g

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Jednostavne torte s lokalnim karakterom u restoraterstvu i hotelijerstvu 2“

 

Specijalizirana radionica „Jednostavne torte s lokalnim karakterom u restoraterstvu i hotelijerstvu 2“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održat će se u ponedjeljak i utorak, 16. i 17.05.2022. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 12:00 h.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin (u daljnjem tekstu AZRRI d.o.o.) kao partner na projektu objavljuju JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Jednostavne torte s lokalnim karakterom u restoraterstvu i hotelijerstvu 2“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma provode se specijalizirani programi za usavršavanje odraslih polaznika. Dvodnevna radionica „Jednostavne torte s lokalnim karakterom u restoraterstvu i hotelijerstvu 2“ jedan je od specijaliziranih programa, za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula.

Zbog izuzetno velike zainteresiranosti polaznika, ponovno se organizira radionica „Jednostavne torte s lokalnim karakterom u restoraterstvu i hotelijerstvu koja je održana u 2021. godini. Ova specijalizirana dvodnevna slastičarska radionica ima za cilj educirati pripadnike sektora ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma u svezi pripreme torti baziranih na lokalnim sezonskim proizvodima.

U Istarskoj županiji ali i generalno u Hrvatskoj postoji veliki broj ugostiteljskih objekata koji ne koriste puni potencijal lokalnih namirnica pojedinog područja te još uvijek ne baziraju ponudu svojih objekata na sezonskim jelima. Svrha ove radionice jest podizanje svijesti i upoznavanje polaznika sa dodanom vrijednošću upotrebe lokalnih sezonskih namirnica te njihovo osposobljavanje za pripremu autentičnih torti kojima će povećati prepoznatljivost svojih ugostiteljskih  objekata.

Polaznici će kroz ovu radionicu nadograditi svoja znanja i vještine u segmentu torti u restoraterstvu i hotelijerstvu te kreativnim pristupom u pripremi predstavit će se zemljopisno područje na kojem se ugostiteljski ili hotelijersko-turistički objekt nalazi. Struktura radionice podijeljena je na teorijski i praktični dio koji će se odvijati kroz dva dana kako bi polaznici na najbolji način dobili uvid u tematiku radionice. Chef predavač ove dvodnevne specijalizirane radionice bit će chef Ivan Peruško.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održat će se u ponedjeljak i utorak, 16. i 17.05.2022.  godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom  u 12:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenosti slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju e-mailom na iris.pentek(at)azrri.hr.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula.

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.