Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

29.05.20 08:38 Starost: 4 g

Predstavljen projekt „KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma Pula“

 

Jučerašnjim danom predstavljen je projekt Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula - KLIK Pula, u kojem će sudjelovati AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre.

Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula - KLIK Pula nastat će nadogradnjom i opremanjem postojeće infrastrukture Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (ŠTUT) te usavršavanjem nastavnika strukovnih predmeta i uvođenjem moderniziranih programa obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja. Glavne aktivnosti centra KLIK Pula bit će usmjerene na provedbu obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja u ugostiteljstvu i turizmu temeljenog na radu, a prema potrebama poslodavaca.

Osnivanje, uspostava i razvoj centra KLIK Pula provest će se putem dva EU projekta.

Izgradnja i opremanje centra KLIK Pula financirat će se iz Europskog Fonda za Regionalni Razvoj u okviru projekta „KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma Pula" te razdoblje provedbe projekta je od 13. svibnja 2019. do 13. svibnja 2022. Korisnik sredstava je Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, a provodi se zajedno s partnerom Istarskom županijom i suradnicima  (HGK, Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Pula, Obrtnička komora Istarske županije, Valamar Riviera d.d. i Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj).

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre sudjelovat će na drugom projektu opremanja, uspostave i razvoja Centra KLIK Pula, koji će se financirati iz Europskog Socijalnog Fonda u okviru projekta „KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještna u seKtoru ugostiteljstva i turizma Pula“ te njegova provedba trajati će 45 mjeseci. Korisnik projekta je Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula zajedno s 12 partnera (Istarska županija, AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre, Sveučilište Jurja Dobrile Pula, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Strukovna škola Eugen Kumičić Rovinj, Grad Pula, HGK - Županijska komora Pula, Obrtnička komora Istarske županije, Arena Hospitality Group d.d., Maistra d.d., Uniline d.o.o., Valamar Riviera d.d.).

Više informacija o članku potražite ovdje.