Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

16.07.20 10:00 Starost: 4 g

Obnovljen portal Iznesite svoje mišljenje: Dajte svoj komentar na poljoprivredne inicijative EK

 

Europska komisija pokrenula je redizajnirani portal Have Your Say - Iznesite svoje mišljenje, gdje građani EU, ali i tvrtke te nevladine organizacije mogu iznijeti svoja stajališta o inicijativama Komisije u ključnim fazama zakonodavnog postupka, a što uključuje i poljoprivredne teme.

S početne stranice korisnici mogu izravno pristupiti najnovijim javnim savjetovanjima od velikog interesa za zajednicu, primjerice savjetovanje o digitalnim uslugama, o održivoj i pametnoj mobilnosti te o novoj strategiji za potrošače. Povratne informacije o planu djelovanja mogu se slati tijekom 4 tjedana.

Klikom na objavljenje inicijative otvaraju se brojne strategije, od kojih su neke vrlo važne za poljoprivredu kao što je EU strategija za metan, Gnojiva odobrena za prodaju u EU-u, Strategija za održivu i pametnu mobilnost, Održivo ribarstvo, Upotreba mulja iz uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u poljoprivredi, Održiva upotreba pesticida, Prilagodba klimatskim promjena i brojne druge vezane uz poljoprivrednu politiku EU. 

Komisija je od 2015. do 2018. provela 454 javna savjetovanja. Broj odgovora ovisi o prirodi teme o kojoj je riječ.
Ovo se tijelo EU obvezalo da će od travnja 2017. upitnike za najvažnije inicijative prevesti na sve službene jezike EU-a. Sva javna savjetovanja u 2018. bila su dostupna na najmanje dva jezika, a 71 % ih je prevedeno na sve službene jezike (osim irskog). Ispitanici mogu odgovoriti na bilo kojem službenom jeziku EU-a.

Pozivaju se svi zainteresirani na sudjelovanje te da daju svoj doprinos inicijativama koje su još u izradi, kako bi bile što kvalitetnije te bile u skladu sa stvarnim potrebama i situacijom na tržištu.

Više informacija pročitajte na mrežnim stranicama portala Agroklub ili kliknite ovdje.