Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

28.04.21 15:30 Starost: 3 g

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Jednostavne torte s lokalnim karakterom u restoraterstvu i hotelijerstvu“

 

Specijalizirana radionica „Jednostavne torte s lokalnim karakterom u restoraterstvu i hotelijerstvu“ u sklopu projekta KLIK Pula održat će se u četvrtak i petak, 13. i 14.05.2021. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 13:00 h.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta  KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i  AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Jednostavne torte s lokalnim karakterom u restoraterstvu i hotelijerstvu“

Projekt KLIK Pula provodi se u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. Svrha Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma - KLIK Pula jest povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i provedbu programa obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja ljudskih potencijala izvrsne kvalitete sukladno potrebama visoko kvalitetnih smještajnih i uslužnih kapaciteta. Ova radionica jedan je od specijaliziranih programa za usavršavanje odraslih polaznika koji provode ŠTUT Pula-RCK KLIK Pula i AZRRI d.o.o.

Tema specijalizirane dvodnevne slastičarske radionice je priprema torti baziranih na lokalnim sezonskim proizvodima. Cilj radionice je osvijestiti polaznike o dodatnoj vrijednosti uporabe lokalnih sezonskih namirnica i osposobiti ih za primjenu istih u pripremi autentičnih torti. Time će dodatno obogatiti svoju ponudu i povećati prepoznatljivost svojih ugostiteljskih objekata. 

Na specijaliziranoj radionici će se obraditi temeljni postulati tradicionalnih i modernih torti u restoraterstvu i hotelijerstvu kako bi se kuharima i slastičarima polaznicima pokazao smjer u kreiranju autentičnih torti, koje ne zahtijevaju visoka znanja u slastičarstvu i čokolatijerstvu.

Talentirani chef predavač Ivan Peruško prezentirat će tematiku torti u restoraterstvu i hotelijerstvu a prvi dan radionice teorijski će pojasniti slastičarske tehnike i koncepte. Drugi dan radionice rezerviran je za praktični dio na kojem će se teorijski obrađena znanja praktično prezentirati kroz pripremu torti u didaktičkoj kuhinji.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održat će se u četvrtak i petak, 13. i 14.05.2021. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 13:00 h.

Prijave se zaprimaju do popunjenosti slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju e-mailom na edukacije(at)azrri.hr ili se prijave pozivom na kontakt broj 052/351-596.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.