Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

06.09.21 10:09 Starost: 3 g

Agencija za ruralni razvoj Istre predstavila EU projekt MADE IN-LAND na događanju Programa INTERREG Italija-Hrvatska u sklopu 78. izdanja Biennale cinema Regije Veneto

 

Na poziv Zajedničkog tajništva Programa INTERREG Italija-Hrvatska, AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre sudjelovala je na događanju „Kulturna i komunikacijska dimenzija Programa Europske teritorijalne suradnje INTERREG Italija-Hrvatska“, koje se održalo u sklopu 78. izdanja Venecijanskog filmskog festivala Regije Veneto u Veneciji.

U četvrtak, 2. rujna 2021. godine, voditeljica Centra za edukaciju, europsku i institucionalnu suradnju AZRRI-a, Jasenka Kapuralin predstavila je europski projekt MADE IN-LAND - Održivo upravljanje ruralnim prostorom, kojeg Agencija provodi zajedno sa 7 partnera iz Hrvatske i Italije. Također, predstavljena je i turistička ruta  “Osjetilna ruta istarskog naslijeđa“, koja je osmišljena u sklopu projekta s glavnim ciljem valorizacija i popularizacija ruralnog zaleđa Istarske županije

Ova informativna inicijativa imala je za cilj podizanje svijesti o djelovanju jednog Europskog programa i njegovih projekata te o korištenju sredstava Europske Unije predstavnicima medija, istodobno ističući njihovu kulturnu i vizualnu komponentu. Zajedničko tajništvo Programa, odabranim projektnim partnerima pružilo je priliku da predstave postignuća i rezultate projekata koje provode u sklopu Programa INTERREG Italija-Hrvatska. Na navedeno događanja pozvani su predstavnici lokalnog, regionalnog i nacionalnog tiska, televizije, radija i specijaliziranih časopisa koji rade u sektorima kulture, turizma, klime i prometa, u svrhu diseminacije i komunikacije svih predstavljenih projekata.

U nastavku pronađite članak o predstavljanju projekta MADE IN-LAND u tiskanom izdanju lokalnih novina Glas Istre - klikni ovdje.