Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

16.07.21 13:47 Starost: 3 g

Poziv na kuharsku radionicu „Sinergija chefova i novinara ka stvaranju održive i odgovorne gastronomije Istre“

 

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre organizira kuharsku radionicu za novinare i pripadnike medija, koja će se održati u petak, 23. srpnja 2021. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre organizira kuharsku radionicu za novinare na kojoj će biti predstavljen koncept odgovornog korištenja namirnica uz posljedično smanjenje stvaranja otpada kroz pripremu kreativnih jela. S obzirom na važnu ulogu koju novinari imaju kao kreatori i prenosioci važnih društvenih informacija, pitanja i promjena, upravo ovom radionicom želimo predstaviti ulogu Agencije te Edukacijsko gastronomskog centra Istre i prezentirati im koncept održive gastronomije koja je u potpunosti u koheziji s drugim djelatnostima.

Pozivaju se svi pripadnici navedenog sektora/branše da se odazovu pozivu te prijave se na kuharsku radionicu pod nazivom "Sinergija chefova i novinara ka stvaranju održive i odgovorne gastronomije Istre“. Radionica će se održati u petak, 23. srpnja 2021. godine s početkom u 10:00h, u Edukacijsko gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu (Pazin).

U cilju stvaranja pozitivnog i „odgovornog“ mijenja te podizanja svijesti o korištenju hrane kao resursa, kuharski dvojac, chef restorana Nebo u sklopu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa Deni Srdoč, poznati kao najmlađi Michelinov kuhar u Hrvatskoj te profesor slastičarstva i Executive chef LF Cateringa Robert Perić, prikazati će kako maksimalno iskoristiti gastronomski potencijal namirnice, kako smanjiti količinu otpada i kreirati zanimljiva jela te u konačnici kako kvalitetno spremiti višak namirnica „za neku drugu priliku“.
Kroz sinergiju novinara, kao glavnih prenosioca poruka građanstvu i chefova kao glavnih promotora lokalnih namirnica i sirovina želimo utkati put ka racionalnom korištenju namirnica, poštujući okoliš odgovorno stvarati otpad te to pretočiti u postulate održive gastronomije Istre ali i Hrvatske.

Radionica je besplatna za sve sudionike.

Potvrda sudjelovanja šalje se na email najkasnije do četvrtka, 22. srpnja 2021. godine do 10:00 sati. Broj sudionika je ograničen.

Poziv za kuharsku radionicu nalazi se u nastavku.