Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

15.11.22 16:18 Starost: 1 g

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Priprema tradicionalnih istarskih tjestenina od različitih vrsta brašna“

 

Specijalizirana radionica „Priprema tradicionalnih istarskih tjestenina od različitih vrsta brašna“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u ponedjeljak i utorak, 21.11. i 22.11.2022. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 11:00 h.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu, objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Priprema tradicionalnih istarskih tjestenina od različitih vrsta brašna“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika u sektoru ugostiteljstva i turizma. Dvodnevna radionica „Priprema tradicionalnih istarskih tjestenina od različitih vrsta brašna“ jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine

Ova specijalizirana dvodnevna radionica ima za cilj educirati polaznike o različitim vrstama brašna kao bazi pri izradi tradicionalnih istarskih tjestenina.

Tjestenina predstavlja jednu od glavnih vrsta namirnica koja se može naći na jelovnicima gotovo svakog ugostiteljskog objekta sa ponudom hrane. S obzirom na to da tjestenina može biti dio predjela, glavnih jela, pa čak i deserata, svrha je ove radionice, koristeći različite vrste brašna, dati kuharima polaznicima nove ideje za izradu i pripremu tjestenine, a da pri tome zadrže autentičnost jela u svojim objektima.

Radionica je podijeljena na teorijski i praktični dio, te će se odvijati kroz dva dana, kako bi polaznici na najbolji mogući način dobili uvid u ovu temu. Samo neke od tradicionalnih tjestenina koje će se pripremati na radionici su tagliatelle, ravioli, fuži, njoki, njoki na žlicu, štruclji, štrunjci, i ostale. Chef predavač ove dvodnevne radionicu biti će chef Dario Šumar.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u ponedjeljak i utorak, 21.11. i 22.11.2022. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom  u 11:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju emailom na iris.pentek(at)azrri.hr , a za sve informacije nam se slobodno obratite pozivom na kontakt broj 052/351-595.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.