Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

02.04.21 12:09 Starost: 3 g

Vanjska kuhinja glavni adut proljetnog ciklusa radionica

 

U želji da polaznicima omogući prisustvovanje na radionicama, neovisno o mogućoj epidemiološkoj situaciji, AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre vješto je isplanirala mogućnost održavanja radionica u vanjskom okruženju Edukacijsko gastronomskog centra Istre.

Proljetni ciklus edukacijsko-kuharskih radionica već je u punom zamahu te nakon održane prve radionice na tematiku uskršnjih slastica, idući tjedan na rasporedu su čak tri radionice, dvije chefa Davida Skoka i jedna chefa Danijela Đekića. U želji da ugostiteljima, kuharima, hotelijerima te ostalim ljudskim potencijalima ugostiteljsko-turističkog sektora omogući pohađanje edukacijsko-kuharskih radionica, AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre odlučno je doskočila da u potencijalnoj situaciji ograničavanja ipak uspješno provede proljetni ciklus u 2021. godini.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre unaprijed je pomno isplanirala te pripremila svoj glavni adut kojim će osigurati nesmetano odvijanje i provođenje svih radionica proljetnog ciklusa. Ukoliko neizvjesna epidemiološka situacija bude zahtijevala veća ograničenja po pitanju sudionika ili prestanak održavanja radionica u zatvorenim prostorima, AZRRI će svoju didaktičku kuhinju jednostavno preseliti na otvoreno.

U predivnom okruženju Edukacijsko gastronomskog centra Istre, u vanjskom stražnjem dijelu zgrade, bit će postavljena montažna didaktička kuhinja sa svim pripadajućim kuhinjskim aparatima i alatima potrebnim za nesmetano odvijanje radionica. U suštini, AZRRI će se pobrinuti da chefovi mentori bez poteškoća uspješno vode svoje radionice te da polaznici također imaju idealne mogućnosti za praćenje tijeka istih. Važno je napomenuti da će se radionice odvijati uz poštivanje epidemioloških mjera, odnosno držanja odstojanja te pojačane higijene.

U Edukacijsko gastronomskom centru Istre već su se održavale radionice različitih koncepata koje su uključivale održavanje u didaktičkoj kuhinji ali i u njezinom vanjskom djelu, što se pokazalo vrlo interesantno polaznicima. Centar kao platforma za vrednovanje istarske gastronomije u cilju zaštite i valorizacije autohtonih pasmina i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Istre, kontinuirano od 2015. godine uspješno provodi edukacijsko-kuharske radionice te u tom smjeru želimo i nastaviti svoj rad.

Radionice proljetnog ciklusa će se ponavljati u dodatnim terminima te upravo zbog zainteresiranosti polaznika, želimo učiniti sve što je u našoj moći te omogućiti im pohađanje željenih radionica. Mogućnosti prijave na radionice proljetnog ciklusa još uvijek su otvorene te iste se vrše putem prijavnog obrasca koji se nalazi na službenoj web stranici http://egci.azrri.hr/hr/edukacija/radionice/ovdje.