Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

24.06.16 07:34 Starost: 8 g

U Edukacijsko-gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu kraj Pazina održana kulinarska radionica posvećena šafranu

 

U organizaciji Agencije za ruralni razvoj Istre, u Edukacijsko-gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu kraj Pazina u utorak je održana kulinarska radionica posvećena šafranu, začinu koji u našim krajevima ima status egzotičnosti, iako je to izvorno mediteranska biljka, a prije tristotinjak godina uzgajala se i na području Hrvatske.

Nakon uspješno završenih proljetnih radionica za kuhare u Edukacijskom gastronomskom centru Istre, Azrri Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. će tijekom mjeseca lipnja, srpnja i kolovoza organizirati niz radionica s temom „GASTRONOMSKA VALORIZACIJA POLJOPRIVREDNO PREHRAMBENIH PROIZVODA ISTRE“

Prepoznatljivost Istre kao gastronomske regije i njene gastronomije, temelji se upravo na poznavanju i korištenju lokalnih poljoprivrednih proizvoda i sirovina. Međutim uslijed sezonalnosti turističke ponude te zbog nepovezanosti primarnog poljoprivrednog sektora s ugostiteljsko-hoteljerskim sektorom, potrošnja dijela lokalnih namirnica, sirovina i proizvoda te njihova valorizacija u gastronomiji još uvijek nije dovoljno zastupljena.

Kako bi lokalne proizvode i sirovine približili kuharima, te ih upoznali sa njihovim kulinarskim potencijalom, u Edukacijskom gastronomskom centru Istre ugostitelji, kuhari upoznavati će se s poljoprivrednim sirovinama iz Istre, s njihovim kvalitativnim vrijednostima te s njihovom gastronomskom primjenom. Radionice će biti fokusirane na edukaciju o pojedinom proizvodu te na njihovo inovativno i kreativno korištenje u kulinarstvu.

Više o radionici pročitajte ovdje.