Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

15.02.18 14:13 Starost: 6 g

KICK-OFF sastanak - predstavljanje europskog projekta KEYQ+

 

Dana 15. veljače 2018. godine, započeo je dvodnevni KICK – OFF sastanak na kojem se predstavlja europski projekt KEYQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske, koji je financiran iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V A Italija-Hrvatska 2014. - 2020., čiji je cilj obogaćivanje turističke ponude prekograničnog područja novim turističkim proizvodom temeljenog na zajedničkoj kulturnoj, te posebice kulinarskoj baštini.

AZRRI d.o.o. Pazin vodeći je partner na projektu KeyQ+, te na istom će surađivati s hrvatsko-talijanskim partnerstvom koji broji 9 partnera, uključujući Grad Pulu i Tržnicu d.o.o. Pula.

Projekt KeyQ+ odobren je na prvom pozivu za financiranje Programa suradnje Italija-Hrvatska, vrsta poziva Standard+, koja uključuje kapitalizaciju projekata suradnje financiranih u razdoblju 2007.-2013. godine. KeyQ+ kapitalizacija je projekta Key Q financiranog putem Programa suradnje IPA ADRIATIC u sklopu kojeg je osnovan Edukacijski gastronomski centar Istre gdje se u svrhu valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre, posljednje tri godine uspješno provode radionice trajne edukacije i usavršavanja turističko-ugostiteljskih djelatnika.

Prvi dan KICK – OFF sastanka započeo je u Edukacijsko gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu u Pazinu, gdje je održan prvi službeni sastanak sa svim projektnim partnerima. U prostorijama Komunalne palače grada Pule, 16. veljače 2018, održat će se drugi dan sastanka, gdje će biti svečano predstavljanje projekta javnosti.