Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

13.03.18 15:52 Starost: 6 g

ČLANAK o nadolazećoj radionici „Kako pripremiti vrhunski caffè“ - Majstori Illy akademije dolaze u Istru

 

Aromatični topli, crni napitak koji je promjenio društvene navike na Mediteranu dobio je svoj dan. „Kako pripremiti vrhunski caffè“ naziv je radionice pod vodstvom predstavnika Illy akademija koja će polaznike pobliže upoznati s umjetnošću pripreme kave.

Naravno, kada spomenemo aromatični topli napitak i tome nadodamo da je crne boje, znamo da se radi o njezinom kraljevstvu - kavi. Prema povijesnim zapisima, kava se najprije pojavljuje u Europi na jugu kontinenta, a 1570. godine mletački je trgovci dovoze u Veneciju, gdje se potom svi poslovi u gradu sklapaju upravo uz šalicu kave.

Stoljećima, ljudi uživaju u okusima i mirisima kave, koja je za neke ljude postala čak i kult. Ali znamo li odakle dolaze dobre arome, okusi i svojstva? Dug je put koji zrno kave mora proći od svojeg udaljenog tropskog polja do našeg nepca. Upravo zbog toga, bitno je razumijevanje svojstva ove pomalo opsesivne biljke bez koje ne možemo započeti svoju svakodnevnu rutinu.

Po prvi puta u Edukacijskom gastronomskom centru Istre, održat će se dvodnevna radionica za ugostiteljske djelatnike, konobare i barmene, na temu „Kako pripremiti vrhunski cafè“, koju će voditi predstavnici Illy akademije. Tečajevi koje vode predstavnici Illy akademije osmišljeni su u suradnji s Universita del caffe di Trieste i sudionicima World Barista Championshipa. Radionica pruža teorijska i praktična znanja iz svijeta kave, upravo iz razloga kako bi polaznici svojim gostima mogli pružiti proizvod vrhunske kvalitete. Prezentirat će se put kave od biljke do šalice, uključujući povijest, navike, filozofiju i botaniku o kavi kako bi polaznici - barmeni i konobari, postali vrhunski sommelieri kave.

 

Izvorni članak pročitajte na portalu Gastro.hr.