Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

19.06.18 11:54 Starost: 6 g

Drugi sastanak projekta KeyQ+

 

Od 6. do 8. lipnja, prekrasan otok Lošinj bio je domaćin drugog projektnog sastanka projekta „KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske.

Partneri su imali tri dana intenzivnog rada kako bi razgovarali o tradicionalnim lokalnim proizvodima i tipičnim receptima iz sedam segmenata turističkog itinerera koji su se razvili tijekom projekta.
Cilj projekta KeyQ+, financiran u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska, povećanje je turističke ponude prekograničnog područja razvojem jedinstvenog turističkog proizvoda na bazi zajedničke kulturne i kulinarske baštine koja povezuje hrvatske i talijanske pogranične regije te istraživanje i otkrivanje okusa, mirisa i običaja ruralnih područja koje okružuju sjever Jadrana.
Glavni rezultati projekta bit će gastronomski vodič i turistički itinerer, didaktički programi i radionice razmjene iskustava namijenjeni djelatnicima turističko-ugostiteljskog sektora prekograničnog područja, kao i stvaranje sedam KeyQ+ mjesta koji će predstavljati referentne točke za profesionalce, turiste i građane zainteresirane za kulturu i gastronomiju.