Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

18.03.19 12:38 Starost: 5 g

Hrvatska poljoprivreda nakon 2020. – poziv na sudjelovanje u izradi strategije

 

U tijeku je izrada strateških dokumenata kojima će se odgovoriti na izazove u sektoru poljoprivrede i ribarstva za razdoblje nakon 2020. godine. Nacionalna strategija poljoprivrede i ruralnog razvoja i Višegodišnji plan razvoja ribarstva nakon 2020. godine definirat će ciljeve i smjernice djelovanja poljoprivredne politike kako bi se povećala konkurentnost hrvatske poljoprivrede.

 

Temelj za izradu strategija čine sveobuhvatne dijagnostičke analize trošenja javnih sredstava u sektoru poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, kao i ekstenzivne konzultacije sa svim dionicima u sektoru. Uz ove strateške dokumente, izraditi će se i planovi djelovanja za naredno razdoblje, osmisliti aktivnosti kojima će se ispuniti ciljevi strategija te razraditi i provesti inovativne pilot projekte u svrhu testiranja predloženih rješenja.

Sve ove aktivnosti poslužit će i kao temelj za proces izrade operativnih programa za sljedeći financijski okvir EU 2021.-2027..

Kako bi se prijedlozi strateških dokumenata u svim fazama njihove izrade, približili poljoprivrednicima i kako bi javnost u bilo kojoj fazi mogla dati svoj doprinos, prijedlog, komentar – izrađena je web stranica projekta na kojoj će se objavljivati svi dokumenti i pozivi na sudjelovanja u raspravama o nacrtima prijedloga dokumentacije koje će se održavati diljem zemlje, sve do lipnja kada će se prijedlog strategije uputiti u proceduru e-savjetovanja.

Više informacija potražite ovdje.