Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

15.05.19 12:03 Starost: 5 g

14.05.2019. - Službeno otvaranje / inauguracija KeyQ+ točke i uručivanje oznaka kvalitete za ugostiteljske objekte s ponudom mesa Istarskog magarca

 

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre dana 14.05.2019. godine službeno je otvorila novu Key Q+ točku koja je dio turističkog itinerara te je održana svečana peta po redu dodjela oznaka kvalitete za ugostiteljske objekte s ponudom mesa Istarskog magarca.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre dana 14.05.2019. godine službeno je otvorila novu Key Q+ točku koja je dio turističkog itinerara, prilikom čega su profesionalni kuhari zajedno sa  profesorima i učenicima Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule pripremili prigodni menu od mesa Istarskog magarca te svojim sudjelovanjem doprinjeli ovom važnom projektu i ukazali na vrijednost kuharske struke u valorizaciji mesa autohtonih pasmina Istre. Svrha navedenog inauguracijskog događaja je promocija didaktičke kuhinje u sklopu Edukacijsko gastronomskog centra Istre kao referentnog mjesta za okupljanje stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora i sektora poljoprivrede, te građana i turista koji žele upoznati lokalne namirnice istarskog područja i bogato povijesno i kulinarsko nasljeđe istarske regije. Nakon ovog događaja, održati će se i Key Q+ festival  na Tržnici Pula 17. i 18.5. 2019., te 23. i 24.5. 2019. na Gortanovom brijegu.

U sklopu inauguracije KeyQ+ točke, AZRRI Agencija za ruralni razvoj Istre dodijelila je oznake kvalitete za ugostiteljske objekte koji u svojoj ponudi nude jela na bazi mesa Istarskog magarca.
Ovogodišnja dodjela Oznaka kvalitete za ugostiteljske objekte s ponudom mesa Istarskog magarca 5. je po redu i s najvećim brojem ugostitelja što ukazuje na veći interes tržišta, polagani rast količine mesa u prodaji odnosno polagani rast populacije Istarskog magarca, što nadalje daje potvrdu i o vrijednosti ovakvog programa zaštite s ekonomski opravdanim osnovama.  

Ugostiteljski objekti nosioci oznake kvalitete za 2019.-u godinu su:
Agroturizam Moreno Mekiš, Restoran Gina, Konoba Rino, Restoran Pergola, Castle Belay, Konoba Milena, Konoba La Cuxina , Restoran Fore le Porte, Restoran Stancija Kovačići, Konoba Tramerka, Restoran Tač, Hotel Villa Letan, Hotel La Grisa, Boutique Hotel Alhambra, Jadranka Hoteli i Kantina Rikardo.