Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

17.05.19 13:00 Starost: 5 g

JAVNI POZIV za sudjelovanje na predstavljanju turističko - gastronomskog doživljaja ''OD FARME DO STOLA'' u sklopu projekta MEDFEST

 

Predstavljanje turističko - gastronomskog doživljaja ''OD FARME DO STOLA'' održat će se 23. svibnja 2019. godine, u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 11.00 sati.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin, partner na europskom projektu MEDFEST-Kulinarski doživljaji Mediterana: stvaranje održivih turističkih destinacija, financiranom u okviru Programa transnacionalne suradnje INTERREG MEDITERRANEAN 2014.-2020., objavljuje JAVNI POZIV za sudjelovanje na predstavljanju turističko - gastronomskog doživljaja ''OD FARME DO STOLA'' u sklopu projekta MEDFEST.

Pilot aktivnost projekta MEDFEST u sklopu koje će se organizirati testiranje turističko - gastronomskog paketa pod nazivom ,,OD FARME DO STOLA'' ima za cilj predstaviti istarsku kulinarsku baštinu ispričanu kroz gastronomsku valorizaciju autohtonih pasmina. Svrha ovog događanja jest povezivanje svih lokalnih ali i regionalnih aktera i dionika u stvaranju održivog gastronomskog iskustva koji pridonosi diversifikaciji ponude i produljenju turističke sezone. Svi sudionici će imati priliku interaktivno se uključiti u cjelokupni proces testiranja turističkog proizvoda, posjetiti farmu Istarskog goveda - boškarina te degustirati pripremljene delicije. Chefovi Robert Perić i David Skoko predstaviti će kreacije na tanjurima na bazi mesa Istarskog goveda - boškarina upotpunjene ekološkim proizvodima Istre.

Događanje je besplatno za sve sudionike i održat će se 23.05.2019. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 11:00 h.

Prijave na događanje se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju e-mailom na edukacije(at)azrri.hr ili se prijave pozivom na 052/351-596.