Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

30.04.21 13:58 Starost: 3 g

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Urban fish food – novi trendovi u valorizaciji plave ribe Jadranskog mora“

 

Specijalizirana „Urban fish food – novi trendovi u valorizaciji plave ribe Jadranskog mora“ u sklopu projekta KLIK Pula u utorak i srijedu, 11. i 12.05.2021. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 09:00 h.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Urban fish food – novi trendovi u valorizaciji plave ribe Jadranskog mora“.

Projekt KLIK Pula provodi se u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. Svrha Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma - KLIK Pula jest povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i provedbu programa obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja ljudskih potencijala izvrsne kvalitete sukladno potrebama visoko kvalitetnih smještajnih i uslužnih kapaciteta. Ova radionica jedan je od specijaliziranih programa za usavršavanje odraslih polaznika koji provode ŠTUT Pula-RCK KLIK Pula i AZRRI d.o.o.

Suvremena urbana gastronomija bazirana na plavoj ribi Jadranskog mora tematika je ove dvodnevne specijalizirane radionice. Radionica je prvenstveno orijentirana na tematiku urbane kuhinje te pripremu inovativnih jela po principu maksimalnog iskorištavanja namirnice, odnosno lokalne ribe. Cilj Urban fish food radionice jest edukacija polaznika po pitanju gastronomske valorizacije lokalne ribe i njezine uporabe kao vrhunske nutritivne namirnice u kreativnim, vizualno primamljivim jelima

Chef predavač Dario Šumar polaznicima će prezentirati mogućnosti stvaranja dodane vrijednosti putem suvremenih ribljih jela, a prvi dan radionice teorijski će se obraditi potencijali plave ribe Jadrana. Drugi dan radionice predviđen je za praktični dio na kojem će se prezentirati različiti riblji rezovi i tehnike pripreme ribe od glave do repa, u obliku inovativnih jela.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održat će se u utorak i srijedu, 11. i 12.05.2021. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 09:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenosti slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju e-mailom na edukacije(at)azrri.hr ili se prijave pozivom na kontakt broj 052/351-596.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.