Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

15.09.21 08:34 Starost: 3 g

Predstavljen projekt KeyQ+ u edukacijskoj kuhinji na Tržnici Pula ujedno kandidiran u izboru za Najbolji EU projekt u Hrvatskoj

 

U utorak, 14. rujna 2021. godine u edukacijskoj kuhinji KeyQ+ GASTRO PUNKT na 1. katu pulske tržnice, Agencija za ruralni razvoj Istre zajedno sa partnerima, održala je predstavljanje implementiranog projekta KeyQ+.

U utorak 14. rujna 2021. godine u prostorijama edukacijske kuhinje KeyQ+ GASTRO PUNKT na 1. katu pulske tržnice Agencija za ruralni razvoj Istre održala je predstavljanje implementiranog europskog projekta KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske, ujedno i kandidiranog u izboru za Najbolji EU projekt u Hrvatskoj.

U nazočnosti direktora Tržnice d.o.o. Pula Renata Perca, gradonačelnika Grada Pule Filipa Zoričića, direktora AZRRI-ja Igora Merlića i pročelnika UO za poljoprivredu Istarske županije Ezia Pinzana te ostale uvažene goste i predstavnike medija, istaknuta je važnost ovog projekta i sve aktivnosti te rad uložen u projekt za koji se svi nadaju da će doprinijeti i nastavku istog.

Uvodne riječi dobrodošlice uputio je direktor Tržnice Perc te opisao viziju koju je imao da „oživi“ 1. kat zgrade tržnice te se zahvalio na izuzetno dobroj suradnji s Gradom i AZRRI-jem koja je i rezultirala realizacijom edukativne kuhinje KeyQ+ GASTRO PUNKT – vrlo rado posjećena lokacija svih renomiranih chefova Istre ali i onih koji će to možda tek postati. Gradonačelnik Zoričić je izrazio podršku projektu te pozvao građane da se u što većem broju odazovu i glasaju za ovaj pulski projekt.

„Vrlo je važno da kroz ovaj projekt i slične aktivnosti donosimo najzdravije i najbolje na stolove domaćih ljudi ali i stranih gostiju, a to su naši autohtoni istarski proizvodi i namirnice,“ napomenuo je pročelnik Pinzan.

„Ovo je realan konkretan primjer rezultata našeg EU projekta. Edukativna kuhinja koja se nalazi iza nas je realizirana u sklopu projekta KeyQ+ te sada ova lokacija postaje mjesto u kojemu se educiraju brojni mladi, ali i oni stariji, koji će vjerojatno postati dobri djelatnici u lokalnoj gastronomiji. No, i ne samo to, ovo postaje mjesto koje može biti na ponos Pule i Istre jer se, kroz aktivnosti koje su česte u ovoj kuhinji, jednostavno promoviraju autohtona jela, namirnice te istarski vrhunski proizvodi,“ naglasio je direktor AZRRI-ja Merlić te pozvao sve građane da sudjeluju u glasanju i daju svoj glas projektu KeyQ+.

Projekt KeyQ+ je zbog svoje značajne važnosti za Istarsku županiju u pogledu obogaćivanja turističke ponude temeljene na kulturnoj i gastronomskoj baštini te uspostave didaktičke kuhinje u sklopu Tržnice Pula, kandidiran u izboru za Najbolji EU projekt u Hrvatskoj, kojeg organizira Portal župan.hr u suradnji s Jutarnjim listom,  Hrvatskom  zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Projekt KeyQ+ je ušao u finale izbora u kategoriji Doprinos prekogranične suradnje o čijem će plasmanu odlučivati stručni žiri, dok za petu kategoriju Najuspješniji EU projekt prema izboru javnosti, odlučivati će upravo javnost i građani.

Pozivamo na glasovanje koje će biti otvoreno sve do 20. rujna 2021. godine. Glasovanje je vrlo jednostavno: klikom na poveznicu odaberete projekt KeyQ+ i tada je glasovanje uspješno završeno.
Poveznica za glasanje.