Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

11.05.22 10:56 Starost: 2 g

Održana je osnivačka skupština povodom osnivanja Udruge uzgajivača istarske koze/Associazione allevatori della capra istriana

 

U prostorijama Centra za održivi razvoj stočarstva na Gortanovom brijegu u utorak, 10. svibnja 2022. godine održana je osnivačka skupština povodom osnivanja Udruge uzgajivača istarske koze/Associazione allevatori della capra istriana.

Istarska županija putem svog Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo i AZRRI-Agencije za ruralni razvoj Istre te uzgajivači istarske koze, identificirali su važnost hitne reakcije u spašavanju ove pasmine od izumiranja. U utorak, 10. svibnja 2022. godine u prosotrijama Centra za održivi razvoj stočarstva održana je skupština u povodu osnivanja Udruge uzgajivača istarske koze/Associazione allevatori della capra istriana.

S obzirom na visoki stupanj ugroženosti istarske koze kao izvorne pasmine identificirana je važnost hitne reakcije u spašavanju ove pasmine od izumiranja. Osnivanje Udruge uzgajivača istarske koze jedan je od bitnih elemenata i aktivnosti Akcijskog plana očuvanja i unapređenja uzgoja istarske koze, čiju je izradu financirala Istarska županija. Uz AZRRI-Agenciju za ruralni razvoj Istre, Udruga uzgajivača će omogućiti i olakšati provedbu većine aktivnosti ovog Akcijskog plana, što će za rezultat imati stabilizaciju i povećanje broja grla pasmine istarske koze.