Logo
 HR  ENG  ITA 

Edukacijski gastronomski centar Istre

PROLJETNI CIKLUS EDUKACIJSKO - KUHARSKIH RADIONICA 2020. - OBAVIJEST

S obzirom na epidemiološku situaciju u zemlji i okruženju po pitanju koronavirusa COVID-19, a na preporuku Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za odgodu skupova te Odluku Stožera civilne zaštite Istarske županije o otkazivanju okupljanja na otvorenim i zatvorenim mjestima, AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin obavještava da se nadolazeće radionice proljetnog ciklusa do daljnjega odgađaju.

Odluka Agencije za ruralni razvoj Istre jest da se edukacijsko–kuharske radionice odgađaju do daljnjeg, no svakako pratiti će se epidemiološka situacija u Istarskoj županiji te sukladno tome donositi odluke.

Organizacijski tim zadužen za koordinaciju edukacijsko-kuharskih radionica pravovremeno će objaviti informacije u svezi novih datuma radionica.
Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja stojimo na raspolaganju, na službeni kontakt email edukacije(at)azrri.hr ili na kontakt telefon 052 351 596.


Edukacijski gastronomski centar Istre KEY Q: Ključ kvalitete istarske gastronomije


Edukacijsko gastronomski centar Istre djeluje u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI), koji za glavni cilj ima stvoriti platformu za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanje lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre. Upotreba lokalnih namirnica u jelovnicima restorana, konoba i hotela preduvjet je za organizirani uzgoj i plasman lokalnih proizvoda koji za krajnji cilj imaju predstavljanje kvalitete istarske gastronomije, ali i podizanje svijesti o kvaliteti prehrane u svakodnevnom životu kao i u vrtićima, školama i drugim institucijama u Istarskoj županiji i šire.

U cilju trajne edukacije i usavršavanja ugostiteljskog osoblja te valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre, AZRRI organizira edukacijsko - kuharske radionice za kuhare i konobare u Edukacijskom gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu.

Radionice se odvijaju u proljetnom i jesenskom terminu i to ponedjeljkom, utorkom i srijedom, kako bi omogućili nesmetani rad ugostiteljskih djelatnika vikendom i tijekom ljetne sezone. Teme radionica dogovorene su s Obrtničkom komorom Istarske županije, Cehom ugostiteljstva i turizma.

Projekt edukacija odvija se uz pomoć i sufinanciranje:

  • Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Istarske županije,
  • Hrvatske gospodarske komore – Županijska komore Pula,
  • Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravnog odjel za turizam,
  • Turističke zajednice Istarske županije

U nastavku donosimo neke od provedenih edukacijsko - kuharskih radionica od osnutka centra i didaktičke kuhinje:

  • Kako sljubiti hranu i vino - Fabrizio Vežnaver i Filip Savić  
  • Kuhinja s mesom istarskog magarca - Robert Perić
  • Deserti s lokalnim karakterom -Robert Perić
  • Istarski pršut kao namirnica u kreativnoj gastronomiji - Robert Perić
  • SOUS VIDE - kuhanje u vakuumu - Robert Perić
  • Lokalne namirnice u kuhinji Marine Gaši           
  • Tehnike rezanja i obrade tune -David Skoko
  • Valorizacija šafrana u Istri - David Skoko
  • Oštrige i pedoći iz Limskog kanala - David Skoko
  • Kreativna gastronomija s mesom istarskog goveda - Emanuele Scarello
  • Ekološki proizvodi Istre u "Michelinovoj" kuhinji - Emanuele Scarello  
  • Tradicionalne tjestenine Istre - Davorka Šajina
  • Kreativna radionica Danijela Đekića
  • Restoranska vegetarijanska kuhinja - Ana Ugarković
  • Ribe Jadrana s Zdravkom Tomšićem
  • Dekoracija tanjura i moderno serviranje hrane - Janez Bratovž
  • Food dizajn - tradicija i trendovi - Tomislav Škunca i Dragan Dragojlović
  • Burgeri - Marijo Čepek
  • Neka nova jela Hrvoja Zirojevića
  • Svinjska polovica od A-Ž - Mate Janković

Za sve informacije i upite kontaktirajte nas isključivo putem službenog emaila: edukacije@azrri.hr  ili putem kontakt telefona 052 351 596.

Veselimo se zajedničkoj suradnji!

Na vrh