Logo
 HR  ENG  ITA 


JESENSKI CIKLUS EDUKACIJSKO - KUHARSKIH RADIONICA 2019.


Jesenski ciklus edukacijsko - kuharskih radionica odvijati će se pod vodstvom stručnih chefova tijekom listopada, studenog i prosinca 2019.g.

Program jesenskog ciklusa edukacijsko - kuharskih radionica:

1. 15. listopada 2019. - Visoka kuhinja - kuhati sezonski i lokalno
    Jeffrey Vela

2. 21. listopada 2019. - Jadranska riba u službi norveške kuhinje
    Robert Rosvold i Robert Elias Rydland, restoran „Gamle Raadhus“ (Oslo, Norveška) u partnerstvu s agencijom Charming Croatia
    Cijena: 1.200,00 kn

3. 22. listopada 2019. - Meso boškarina na norveški način
    Robert Rosvold i Robert Elias Rydland, restoran „Gamle Raadhus“ (Oslo, Norveška) u partnerstvu s agencijom Charming Croatia
    Cijena: 1.200,00 kn

4. 24. listopada 2019. - Šest inovativnih deserata od istarske skute
    Robert Perić,  Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula
    Cijena: 1.000,00 kn

5. 29. listopada 2019. - Kreativna gastronomija najmlađeg Michelinovog chefa Hrvatske
    Deni Srdoč, restoran Draga di Lovrana (Lovran)
    Cijena: 1.200,00 kn

6. 31. listopada 2019. - Istarska mozzarella u modernoj gastronomiji
     Robert Perić,  Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula
    Cijena: 1.000,00 kn

7. 4. studeni 2019. - Ribe plosnatice (švoje i švojati) na način Davida Skoka
    David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)
    Cijena: 1.200,00 kn

8. 5. studeni 2019. - Urban fish food - novi trendovi u valorizaciji plave ribe
    David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)
    Cijena: 1.200,00 kn
    POPUNJENA!

9. 6. studeni 2019. - Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica
    Petra Jelenić, slastičarnica Mak na konac (Zagreb), hotel Grand Park Rovinj
    Cijena: 1.000,00 kn
   POPUNJENA!

10. 7. studeni 2019. - Šest inovativnih deserata od istarske skute
    Robert Perić,  Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula
    Cijena: 1.000,00 kn

11. 11. studeni 2019. - Kako sljubiti hranu i vino
    Fabrizio Vežnaver, restoran Pergola(Savudrija) i sommelier Filip Savić
    Cijena: 1.200,00 kn

12. 12. studeni 2019. - Ribe plosnatice (švoje i švojati) na način Davida Skoka
    David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)
    Cijena: 1.200,00 kn

13. 13. studeni 2019. - Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica
    Petra Jelenić, slastičarnica Mak na konac (Zagreb), hotel Grand Park Rovinj
    Cijena: 1.000,00 kn

14. 14. studeni 2019. - Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica
    Petra Jelenić, slastičarnica Mak na konac (Zagreb), hotel Grand Park Rovinj
    Cijena: 1.000,00 kn

15. 21. studeni 2019. - Istarski crveni češnjak -  novi gastronomski brand
    Robert Peri
ć,  Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula
    Cijena: 1.000,00 kn

16. 25.-26. studeni 2019. - Kreativne pizze s lokalnim karakterom
    Mainardi food - pizza majstor (IT)
    Cijena: 2.000,00 kn

17. 27.-28. studeni 2019. - Kreativne pizze s lokalnim karakterom
    Mainardi food - pizza majstor (IT)
    Cijena: 2.000,00 kn

18. 2. prosinca 2019. - Kreativna gastronomija najmlađeg Michelinovog chefa Hrvatske
    Deni Srdoč, restoran Draga di Lovrana (Lovran)
    Cijena: 1.200,00 kn

19. 3. prosinca 2019. - Urban fish food - novi trendovi u valorizaciji plave ribe
    David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)
    Cijena: 1.200,00 kn


Jesenski ciklus edukacijsko - kuharskih radionica se odvija u suradnji s institucijama uključenim u projekt te koje sufinanciraju 50% iznosa ugostiteljima s područja Istarske županije:

  • Hrvatska obrtnička komora Obrtnička komora Istarske županije,
  • Hrvatska gospodarska komora – Županijska komore Pula,
  • Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravni odjel za turizam, 
  • Turistička zajednica Istarske županije

Napomene za polaznike:

  • informacije i rezervacije termina vrše se isključivo na email edukacije(at)azrri.hrili na telefon 052 351 596,
  • sve informacije se mogu pronaći na službenoj web stranici AZRRI-a ili na službenoj Facebook stranici Edukacijskog gastronomskog centra Istre,
  • kuharske radionice se odvijaju u "Edukacijskom gastronomskom centru Istre" na Gortanovom brijegu u Pazinu (na kružnom toku ispred Plodina u Pazinu nalazi se oznaka za Edukacijski centar),
  • minimalan broj kuhara po radionici je 8 a maksimalan 12,
  • ukoliko se radionica ne popuni dovoljnim brojem polaznika AZRRI će u dogovoru s ugostiteljima i kuharima promijeniti datum radionice do popunjavanja,
  • kuhar polaznik dužan je na radionicu ponijeti primjerenu kuharsku opremu,
  • početak radionica je u 9,00 h (izuzetak 10.00h)

Edukacijski gastronomski centar Istre KEYQ

 

KEY Q: Ključ kvalitete istarske gastronomije

Edukacijsko gastronomski centar Istre djeluje u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI), koji za glavni cilj ima stvoriti platformu za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanje lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre. Upotreba lokalnih namirnica u jelovnicima restorana, konoba i hotela preduvjet je za organizirani uzgoj i plasman lokalnih proizvoda koji za krajnji cilj imaju predstavljanje kvalitete istarske gastronomije, ali i podizanje svijesti o kvaliteti prehrane u svakodnevnom životu kao i u vrtićima, školama i drugim institucijama u Istarskoj županiji i šire.

U cilju trajne edukacije i usavršavanja ugostiteljskog osoblja te valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre, AZRRI organizira edukacijsko - kuharske radionice za kuhare i konobare u Edukacijskom gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu.

Radionice se odvijaju u proljetnom i jesenskom terminu i to ponedjeljkom, utorkom i srijedom, kako bi omogućili nesmetani rad ugostiteljskih djelatnika vikendom i tijekom ljetne sezone. Teme radionica dogovorene su s Obrtničkom komorom Istarske županije, Cehom ugostiteljstva i turizma.

Projekt edukacija odvija se uz pomoć i sufinanciranje:

  • Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Istarske županije,
  • Hrvatske gospodarske komore – Županijska komore Pula,
  • Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravnog odjel za turizam,
  • Turističke zajednice Istarske županije

U nastavku donosimo neke od provedenih edukacijsko - kuharskih radionica od osnutka centra i didaktičke kuhinje:

  • Kako sljubiti hranu i vino - Fabrizio Vežnaver i Filip Savić  
  • Kuhinja s mesom istarskog magarca - Robert Perić
  • Deserti s lokalnim karakterom -Robert Perić
  • Istarski pršut kao namirnica u kreativnoj gastronomiji - Robert Perić
  • SOUS VIDE - kuhanje u vakuumu - Robert Perić
  • Lokalne namirnice u kuhinji Marine Gaši           
  • Tehnike rezanja i obrade tune -David Skoko
  • Valorizacija šafrana u Istri - David Skoko
  • Oštrige i pedoći iz Limskog kanala - David Skoko
  • Kreativna gastronomija s mesom istarskog goveda - Emanuele Scarello
  • Ekološki proizvodi Istre u "Michelinovoj" kuhinji - Emanuele Scarello  
  • Tradicionalne tjestenine Istre - Davorka Šajina
  • Kreativna radionica Danijela Đekića
  • Restoranska vegetarijanska kuhinja - Ana Ugarković
  • Ribe Jadrana s Zdravkom Tomšićem
  • Dekoracija tanjura i moderno serviranje hrane - Janez Bratovž
  • Food dizajn - tradicija i trendovi - Tomislav Škunca i Dragan Dragojlović
  • Burgeri - Marijo Čepek
  • Neka nova jela Hrvoja Zirojevića
  • Svinjska polovica od A-Ž - Mate Janković

Za sve informacije i upite kontaktirajte nas isključivo putem službenog emaila: edukacije@azrri.hr  ili putem kontakt telefona 052 351 596.

Veselimo se zajedničkoj suradnji!