Logo
 HR  ENG  ITA 

KUHARSKE RADIONICE ZA UGOSTITELJE - JESENSKI CIKLUS 2018.

U ovogodišnjem jesenskom ciklusu edukacijsko - kuharskih radionica sudjelovati će niže navedeni kuhari predavači s pojedinim temama radionica:

IVAN ZIDAR

- Burgeri by Ivan Zidar (Mason Burger)

ROBERT PERIĆ

- Čokoladne instalacije i dekoracije

Ekološki proizvodi Istre u gastronomiji

DAVID SKOKO

- Plava riba od glave do repa

- Gastronomija jadranskih muzgavaca (sipe, lignje,folpi...)

HRVOJE ZIROJEVIĆ

- Kreativna riblja kuhinja

MARIJO ČEPEK

- "Mis en place"

- Kreativna vegetarijanska gastronomija

TOMISLAV ŠKUNCA I DRAGAN DRAGOJLOVIĆ

- Food dizajn

- Konzerviranje namirnica

 

Uskoro više informacija o cjelokupnom programu jesenskog ciklusa 2018.


Edukacijski gastronomski centar Istre KEYQ

KEY Q: Ključ kvalitete istarske gastronomije

Edukacijsko gastronomski centar Istre djeluje u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI), koji za glavni cilj ima stvoriti platformu za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanje lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre. Upotreba lokalnih namirnica u jelovnicima restorana, konoba i hotela preduvjet je za organizirani uzgoj i plasman lokalnih proizvoda koji za krajnji cilj imaju predstavljanje kvalitete istarske gastronomije, ali i podizanje svijesti o kvaliteti prehrane u svakodnevnom životu kao i u vrtićima, školama i drugim institucijama u Istarskoj županiji i šire.

U cilju trajne edukacije i usavršavanja ugostiteljskog osoblja te valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre, AZRRI organizira edukacijsko - kuharske radionice za kuhare i konobare u Edukacijskom gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu.

Radionice se odvijaju u proljetnom i jesenskom terminu i to ponedjeljkom, utorkom i srijedom, kako bi omogućili nesmetani rad ugostiteljskih djelatnika vikendom i tijekom ljetne sezone. Teme radionica dogovorene su s Obrtničkom komorom Istarske županije, Cehom ugostiteljstva i turizma.

Projekt edukacija odvija se uz pomoć i sufinanciranje:

  • Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Istarske županije,
  • Hrvatske gospodarske komore – Županijska komore Pula,
  • Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravnog odjel za turizam,
  • Turističke zajednice Istarske županije

U nastavku donosimo neke od provedenih edukacijsko - kuharskih radionica od osnutka centra i didaktičke kuhinje:

  • Kuhinja s mesom istarskog magarca - Robert Perić
  • Tehnike rezanja i obrade tune -David Skoko
  • Kreativna gastronomija s mesom istarskog goveda - Emanuele Scarello
  • Tradicionalne tjestenine Istre - Davorka Šajina
  • Valorizacija šafrana u Istri - David Skoko
  • Kreativna radionica Danijela Đekića
  • Restoranska vegetarijanska kuhinja - Ana Ugarković
  • Ribe Jadrana s Zdravkom Tomšićem
  • Dekoracija tanjura i moderno serviranje hrane - Janez Bratovž
  • Food dizajn - tradicija i trendovi - Tomislav Škunca i Dragan Dragojlović
  • Burgeri - Marijo Čepek
  • SOUS VIDE - kuhanje u vakuumu - Robert Perić
  • Svinjska polovica od A-Ž - Mate Janković

Veselimo se zajedničkoj suradnji.