Logo
 HR  ENG  ITA 

KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma Pula

Akronim projekta: KLIK Pula
Naziv projekta:
Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula
Naziv programa:
Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Svrha Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula - KLIK Pula jest povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i provedbu programa obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja ljudskih potencijala izvrsne kvalitete sukladno potrebama visoko kvalitetnih smještajnih i uslužnih kapaciteta.


Ciljevi projekta, očekivani rezultati i glavni učinci

Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma nastat će nadogradnjom i opremanjem postojeće infrastrukture Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (ŠTUT) te usavršavanjem nastavnika strukovnih predmeta i uvođenjem moderniziranih programa obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja. Glavne aktivnosti centra KLIK Pula bit će usmjerene na provedbu obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja u ugostiteljstvu i turizmu temeljenog na radu, a prema potrebama poslodavaca.

KLIK Pula omogućit će usklađivanje  znanja i vještina strukovnog obrazovanja s potrebama poslodavaca, povećanje kvalitete praktične nastave i prakse kod poslodavca, te povećanje stupnja sudjelovanja djelatnika u turizmu i ugostiteljstvu u programima cjeloživotnog obrazovanja s ciljem povećanja ulaganja turističkih poduzeća u znanje i obrazovanje zaposlenika.

Osnivanje KLIK Pula doprinosi postizanju mjera, ciljeva i prioriteta Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije iz 2014.g. kojom je predviđena uspostava regionalnih centara za SOO koji su povezani sa svijetom rada. Strategija pametne specijalizacije RH 2016.-2020. identificirala je sektor turizma i ugostiteljstva kao jedan od naprednih u kontekstu daljnjeg razvoja regije te je KLIK Pula u skladu s fokusom navedene Stategije za osnivanje regionalnih centara kompetentnosti i u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Realizacijom projekta KLIK Pula će postati jedan od šest regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva u Republici Hrvatskoj zajedno s Opatijom, Splitom, Dubrovnikom, Osijekom i Zabokom.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre uključena je u aktivnost razvoja i unaprijeđenja te provedbe programa redovitog strukovnog obrazovanja, programa za obrazovanje odraslih i programa cjeloživotnog učenja u RCK KLIK. Do uspostave RCK KLIK, programi obrazovanja će se provoditi u prostorima Edukacijsko gastronomskog centra Istre u Pazinu.


Nositelj projekta: Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula

Partneri projekta:
Istarska županija
Grad Pula-Pola
AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre
Sveučilište Jurja Dobrile Pula
Škola za odgoj i obrazovanje Pula
Strukovna škola Eugen Kumičić Rovinj
HGK-Županijska komora Pula
Obrtnička komora Istarske županije
Arena Hospitality Group
Maistra
Uniline
Valamar Riviera

Trajanje projekta: 45 mjeseci 04/2020 – 12/2023

Ukupni budžet projekta:  44.692.084,78 kn
Budžet za AZRRI:
Intenzitet potpore: 100%

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF).