Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

17.11.22 09:07 Starost: 15 d

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Restorantska vegetarijanska kuhinja po Michelinovim kriterijima“

 

Specijalizirana radionica „Restorantska vegetarijanska kuhinja po Michelinovim kriterijima“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u srijedu i četvrtak, 23.11. i 24.11.2022. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 9:00 h.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu, objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Restorantska vegetarijanska kuhinja po Michelinovim kriterijima“.
U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika u sektoru ugostiteljstva i turizma. Dvodnevna radionica „Restorantska vegetarijanska kuhinja po Michelinovim kriterijima“  jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine

Ova specijalizirana dvodnevna radionica ima za cilj otvoriti potpuno nove vidike i smjerove koje vegetarijanska kuhinja može pružiti, te načine kako da kuhari polaznici u svojoj svakodnevnoj ponudi objekata nude ovakvu vrstu kuhinje.

Preferencije ali i zdravstveni razlozi gostiju doveli su do sve veće potražnje vegetarijanskih jela u ponudi restorana, konoba i hotela. Upravo iz tog razloga kuharima su potrebne smjernice i ideje za kreativna jela koja su u datom trenutku izvediva.

Struktura radionice podijeljena je na teorijski i praktični dio, te se odvija kroz dva dana, kako bi polaznici na najbolji mogući način dobili uvid u ovu interesantnu, i ne baš svima sasvim poznatu temu, te kako bi imali dovoljno vremena savladati istu. Na radionici će se pripremati vegetarijanska jela koja se mogu ukomponirati u jelovnike gotovo svakog ugostiteljskog objekta. Chef predavač biti će najmlađi hrvatski chef ovjenčan Michelinovom zvjezdicom, Deni Srdoč.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u srijedu i četvrtak, 23.11. i 24.11.2022. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom  u 9:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju emailom na iris.pentek@azrri.hr, a za sve informacije nam se slobodno obratite pozivom na kontakt broj 052/351-595.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.