Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

13.12.22 10:50 Starost: 1 g

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Gastronomska valorizacija sireva i mliječnih proizvoda u modernoj gastronomiji 2“

 

Specijalizirana radionica „Gastronomska valorizacija sireva i mliječnih proizvoda u modernoj gastronomiji 2“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u ponedjeljak i utorak, 19. i 20.12.2022. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 11:00 h.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin (u daljnjem tekstu AZRRI d.o.o.) kao partner na projektu, objavljuju JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Gastronomska valorizacija sireva i mliječnih proizvoda u modernoj gastronomiji 2“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika. Dvodnevna radionica „Gastronomska valorizacija sireva i mliječnih proizvoda u modernoj gastronomiji 2“ jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula.

Na traženje projektnih partnera, te pripadnika sektora ugostiteljstva i turizma, ponovno se organizira radionica „Gastronomska valorizacija sireva i mliječnih proizvoda u modernoj gastronomiji“. Ova specijalizirana dvodnevna radionica ima za cilj educirati pripadnike sektora ugostiteljstva i turizma o mliječnim proizvodima i različitim vrstama sireva, te njihovom korištenju u pripremi modernijih varijanti jela.

Sirevi i mliječni proizvodi većinom se koriste u predjelima te u desertima, međutim potencijal kao namirnice u kuharstvu je nedovoljno iskorišten. U posljednjih nekoliko godina pojavile su se raznorazne inovativnije varijante mliječnih proizvoda od strane lokalnih proizvođača u Istri, pa će kuhari polaznici na ovoj radionici steći znanja i vještine kako koristiti mliječne proizvode i sireve u modernoj gastronomiji odnosno pripremati će predjela, glavna jela i deserte.

Radionica će se odvijati kroz dva dana, prvi dan održati će se stručno predavanje lokalnog proizvođača mliječnih proizvoda, na kojem će polaznici saznati sve o specifičnostima ove vrste namirnice. Po održanoj teorijskoj edukaciji, kuhari polaznici na drugi dan radionice preseliti će se u didaktičku kuhinju gdje će chef predavač Dejan Kokoresković započeti sa gastronomskim dijelom edukacije.

U cilju što uspješnije provedbe specijalizirane radionice te pravilne edukacije svih dionika  iz sektora ugostiteljstva i turizma u vezi tematike sireva i mliječnih proizvoda, pozivamo sve zainteresirane da se prijave na navedeno događanje.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u ponedjeljak i utorak, 19. i 20.12.2022. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom  u 11:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju emailom na iris.pentek(at)azrri.hr.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.