Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

24.02.23 15:22 Starost: 1 g

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Urban fish food – novi trendovi u valorizaciji plave ribe Jadranskog mora 2“

 

Specijalizirana radionica „Urban fish food – novi trendovi u valorizaciji plave ribe Jadranskog mora 2“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u srijedu i četvrtak, 01. i 02.03.2023. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 10:00 h

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Urban fish food – novi trendovi u valorizaciji plave ribe Jadranskog mora 2“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika u sektoru ugostiteljstva i turizma. Dvodnevna radionica „Urban fish food – novi trendovi u valorizaciji plave ribe Jadranskog mora 2 jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine.

Suvremena urbana gastronomija bazirana na plavoj ribi Jadranskog mora tematika je ove dvodnevne specijalizirane radionice. Radionica je prvenstveno orijentirana na temu urbane kuhinje te pripremu inovativnih jela po principu maksimalnog iskorištavanja namirnice, odnosno lokalne ribe. Cilj Urban fish food radionice jest edukacija polaznika po pitanju gastronomske valorizacije lokalne ribe i njezine uporabe kao vrhunske nutritivne namirnice u kreativnim, vizualno privlačnim jelima.

Chef predavač Matija Bogdan polaznicima će prezentirati mogućnosti stvaranja dodane vrijednosti putem suvremenih ribljih jela. Tijekom prvoga dana radionice teorijski će se obraditi potencijali plave ribe Jadrana, dok je drugi dan radionice predviđen za praktični dio na kojem će se prezentirati različiti riblji rezovi i tehnike pripreme ribe od glave do repa, u obliku inovativnih jela.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u srijedu i četvrtak, 01. ii 02.03.2023. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 10:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju email-om na iris.pentek@azrri.hr , a za sve informacije slobodno nam se obratite pozivom na kontakt broj   052/351-595.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.