Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

24.02.23 18:44 Starost: 287 d

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Lokalno povrće u visokoj gastronomiji 2“

 

Specijalizirana radionica „Lokalno povrće u visokoj gastronomiji 2“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u petak i ponedjeljak, 03. i 06.03.2023. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 10:00 h

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu, objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Lokalno povrće u visokoj gastronomiji 2“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika u sektoru ugostiteljstva i turizma. Dvodnevna radionica „Lokalno povrće u visokoj gastronomiji 2“ jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine.

Povrće kao vrsta namirnice sezonskog karaktera, ima karakteristike uključivanja u sve dijelove jelovnika, od predjela, glavnog jela pa i deserta. U restoranima, konobama i hotelima povrće je većinom servirano kao dio predjela ili kao dodatak glavnim jelima, što u konačnici pokazuje kako je iskoristivost povrća u gastronomiji veoma niska. Cilj ove specijalizirane radionice jest istraživanje i predstavljanje potencijala lokalnog sezonskog povrća te njegova gastronomska valorizacija kroz kreativna jela, kako bi se polaznicima omogućilo učenje i nadogradnja znanja i vještina.

Radionicom se žele educirati sudionici sektora ugostiteljstva i turizma odnosno chefovi, kako uz poznavanje nutritivnih vrijednosti ali i mogućnosti pojedinog povrća mogu kreirati autentično jelo koje stvara dodanu vrijednost. Prvi dan radionice započeti će predavanjem te predstavljanjem teorijskih aspekata korištenja povrća u kreiranju autohtonih istarskih jelovnika. Drugi dan radionice rezerviran je za odvijanje praktičnog dijela u kojem će se prezentirati povrće i kuharske tehnike koje će se koristiti pod vodstvom stručnog kuhara predavača Matije Bogdana.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u petak i ponedjeljak, 03. i 06.03.2023. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 10:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju email-om na iris.pentek@azrri.hr , a za sve informacije slobodno nam se obratite pozivom na kontakt broj   052/351-595.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.