Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

15.12.23 10:33 Starost: 191 d

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica“

 

Specijalizirana radionica „Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u utorak i srijedu, 19. i 20.12.2023. godine, u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre s početkom u 10:00 sati.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin (u daljnjem tekstu AZRRI d.o.o.) kao partner na projektu, objavljuju JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika. Dvodnevna radionica „Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica“ jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula.

Tema ove slastičarske radionice bazira se na motivaciji kuhara i slastičara kako da kartu slastica u svojim objektima podignu na višu razinu, te uz pomoć lokalnih sezonskih namirnica zaintrigiraju nepca svojih gostiju. Predavač će polaznicima predstaviti inovativne pristupe i ideje u pripremi deserata s lokalnim karakterom.

Ova će dvodnevna radionica omogućiti polaznicima da se na prvi dan upoznaju s teorijski bitnim informacijama i postulatima modernog slastičarstva, na temelju kojih će se potom oba dva dana pripremati tematski deserti na bazi sezonskih namirnica. Po završetku radionice, svi deserti biti će servirani i prezentirani, te naposljetku i degustirani. Chef predavač biti će Nikola Vuković.

U cilju što uspješnije provedbe specijalizirane radionice te pravilne edukacije svih dionika iz sektora ugostiteljstva i turizma, a vezano uz temu deserata na bazi lokalnih namirnica, pozivamo sve zainteresirane da se prijave na navedeno događanje.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u utorak i srijedu, 19. i 20.12.2023. godine, u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom  u 10:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju emailom na edukacije@azrri.hr .

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.