Logo
 HR  ENG  ITA 

Edukacijski gastronomski centar Istre

KEY Q: Ključ kvalitete istarske gastronomije

U cilju trajne edukacije i usavršavanja ugostiteljskog osoblja te valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre, AZRRI Agencija za ruralni razvoj Istre organizirati će radionice za kuhare i konobare u Edukacijskom gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu.

Radionice će se odvijati u proljetnom i jesenskom terminu i to ponedjeljkom, utorkom i srijedom, kako bi omogućili nesmetani rad Vaših objekata vikendom i tijekom ljetne sezone. Teme radionica dogovorene su s Obrtničkom komorom Istarske županije, Cehom ugostiteljstva i turizma.

U nastavku se nalazi tablica s radionicama, predavačima i terminima kao i sa svim uputama za rezervaciju.

Projekt edukacija odvija se uz pomoć i sufinanciranje:

  • Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Istarske županije,
  • Hrvatske gospodarske komore – Županijska komore Pula,
  • Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravnog odjel za turizam,
  • Turističke zajednice Istarske županije

Veselimo se zajedničkoj suradnji.


Moduli radionica – jesen 2016.


RADIONICE ZA UGOSTITELJE

„Street Food“ jela od ribe i morskih plodova

Vrijeme:
Ponedjeljak, 14.11.2016

Cijena:
Po osobi 450,00 kn

NASTAVNI MODULI TRAJANJE – 1 dan PREDAVAČ
Upoznavanje s namirnicama 1 h Dr.vet.med
Priprema i upoznavanje s namirnicama - osnovne tehnike 2 h Kuhar David Skoko
Praktični dio 4 h Kuhar David Skoko



Prhka tjesta u slastičarstvu

Vrijeme:
Utorak, 15.11.2016.

Cijena:
Po osobi 400,00 kn

NASTAVNI MODULI TRAJANJE – 1 dan PREDAVAČ
Upoznavanje s namirnicama 1 h Kuhar Robert Perić
Praktični dio 6 h Kuhar Robert Perić



Plave ribe u gastronomiji

Vrijeme:
Ponedjeljak, 21.11.2016.

Cijena:
Po osobi 450,00 kn

NASTAVNI MODULI TRAJANJE – 1 dan PREDAVAČ
Upoznavanje s namirnicama 1 h Dr.vet.med
Odabir namirnica i pripremni radovi 1 h Kuhar David Skoko
Praktični dio 5 h Kuhar David Skoko



Mesni odresci i zrenja mesa (steak-ovi)

Vrijeme:
Utorak, 22.11.2016.

Cijena:
Po osobi 600,00 kn

NASTAVNI MODULI TRAJANJE – 1 dan PREDAVAČ
Upoznavanje s namirnicama 1 h Dr.vet.med.
Oblikovanje mesa, pripremni radovi i osnovni termički postupci prigotovljavanja jela 1 h Kuhar Robert Perić
Praktični dio 5 h Kuhar Robert Perić



Valorizacija šafrana iz Istre

Vrijeme:
Ponedjeljak, 28.11.2016.

Cijena:
Po osobi 450,00 kn

NASTAVNI MODULI TRAJANJE – 1 dan PREDAVAČ
Upoznavanje s namirnicama 1 h Proizvođač
Pripremni radovi i postupak s namirnicom 1 h Kuhar David Skoko
Praktični dio 5 h Kuhar David Skoko



Zeljasto povrće kao prilog ili kao glavno jelo

Vrijeme:
Utorak, 29.11.2016.

Cijena:
Po osobi 450,00 kn

NASTAVNI MODULI TRAJANJE – 1 dan PREDAVAČ
Upoznavanje s namirnicama 1 h Agronom
Pripremni radovi i osnovni termički postupci prigotovljavanja jela 2 h Kuhar Robert Perić
Praktični dio 4 h Kuhar Robert Perić



Restorantska vegetarijanska kuhinja

Vrijeme:
Ponedjeljak, 05.12.2016.

Cijena:
Po osobi 450,00 kn

NASTAVNI MODULI TRAJANJE - 1dan PREDAVAČ
Upoznavanje s namirnicom 1h Agronom
Odabir namirnica i tehnološki postupci prigotovljavanja jela 2h Kuhar Ana Ugarković
Praktični dio 4h Kuhar Ana Ugarković



Tjestenine od lokalnih brašna

Vrijeme:
Utorak 06.12.2016.

Cijena:
Po osobi 450,00 kn

NASTAVNI MODULI TRAJANJE - 1dan PREDAVAČ
Upoznavanje s namirnicom 1h Agronom
Pripremni radovi i osmišljavanje jela 2h Kuhar Ana Ugarković
Praktični dio 4h Kuhar Ana Ugarković



Gastronomska valorizacija sireva i mliječnih proizvoda

Vrijeme:
Utorak, 13.12.2016.

Cijena:
Po osobi 450,00 kn

NASTAVNI MODULI TRAJANJE – 1 dan PREDAVAČ
Upoznavanje s namirnicama 1 h Dr.vet.med.
Pripremni radovi i osnovni termički postupci prigotovljavanja jela 1 h Kuhar Robert Perić
Praktični dio 5 h Kuhar Robert Perić



Cijene po navedenim radionicama izražene su s PDV-om i subvencionirane su 50% od strane institucija uključenih u projekt:

  • Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Istarske županije,
  • Hrvatske gospodarske komore – Županijska komore Pula,
  • Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravnog odjel za turizam, 
  • Turističke zajednice Istarske županije

Napomene za polaznike:

  • informacije i rezervacije termina vrši se na mail edukacije(at)azrri.hr ili na telefon 052 351 593
  • radionice se odvijaju u "Edukacijskom gastronomskom centru Istre" na Gortanovom brijegu u Pazinu (na kružnom toku ispred Plodina u Pazinu nalazi se oznaka za Edukacijski centar)
  • minimalan broj kuhara po radionice je 8, a maksimalan 12
  • ukoliko se radionica ne popuni dovoljnim brojem polaznika AZRRI će u dogovoru s ugostiteljima i kuharima promijeniti datum radionice do popunjavanja
  • kuhar polaznik dužan je na radionicu ponijeti primjerenu kuharsku opremu
  • početak radionica je u 9.00 h, osim radionice za Cheff-a Roberta Perića koje započinju u 10.00 h